Funkis i ett med svaberget!

I helgen var jeg så heldig å få et nytt oppdrag for WestWood. WestWood er Sandefjords/Tønsbergs firma som jobber med import og foredling av kvalitetstrevirke. I hovedsak; Lønn, Eik, Jarrah, Bøk, Furu og Kirsebær. Hos WestWood er miljøhensynet godt ivaretatt, hvilket betyr at regnskog- og tropisk virke ikke benyttes. Jarrah er min personlige favoritt. En Auatralsk tretype som oser av kvalitet og minner om Mahogny. Tung som bly og kvalitet tvers gjennom. Bruker du denne som kledning på huset eller hytta, kan du bare la kledningen stå ubehandlet i minst 100 år. Det eneste som skjer er at den med årene får et mer gråaktig preg.

Denne hytta ville kunden helst at ble anonymt fotografert, slik at man ikke skal kunne kjenne igjen beliggenheten på lanskapet. En liten utfordring siden landskapet/tomten gjorde mye av hytta.

Her er resultatet:

wwfunkis4big

wwfunkis3small    wwfunkissmall

Fakta om Jarrah:

Eucalyptus Marginata er en av de mest vanlige typer eukalyptustrær i Sørvest Australia. Artens vitenskapelige navn refererer til den lyse åren på kanten rundt bladene på treet. Treet og tresorten kalles av Aboriginerne for Jarrah.  På grunn av likheten mellom bearbeidet jarrah tømmer i forhold til mahogny fra Honduras, ble også jarrah kalt Swan River Mahogany etter elvesystemet som løper gjennom Perth.  

Treet kan bli opptil 40 meter høyt, og ha en stamme på opptil 3 meter i diameter. Det har røffe gråbrune vertikale biter av bark som løper langs treet i lange flate striper. Løvet er ofte kurvet, 8-13 cm lange og 1.5-3 cm brede, skinnende mørkegrønne over de mer bleke bladene lenger nede. Treets blomster er hvite, 1-2 cm i diameter og blostrer på våren, noen ganger tidlig om sommeren. Røttene kan nå hele 40 meter ned i bakken, og klarer seg derfor svært godt i tørre perioder.  


4 kommentarer

ChristineWendelBLOGG

05.jan.2009 kl.12:58

Nydelig fotografert Kjetil, fikk veldig lyst på et hus som dette nå må jeg si.. :)

Vegard

06.jan.2009 kl.14:01

Utrolig kule bilder! og litt av et hus må jeg si! På tide å tenne på et piano og ta bilder av folk som står på snowboard over det snart? ;)

Bente

14.jan.2009 kl.18:55

Veldig fine bilder! Å kjempe tøff hytte , hørtes ikke billig ut det treverket der !!!Gratulerer med dagen din i går!!

siri

15.jan.2009 kl.14:57

digger det øverste bildet der,det ser nesten ut som du har "satt" inn fjellene på siden det blir nesten litt skummelt men det er døds knallt bilde

Skriv en ny kommentar

pixelphoto

pixelphoto

32, Tønsberg

Fotograf/Grafisk Designer fra Tønsberg. Jobber frilance med eget firma. Foto og Logodesign = pixelphoto.no

Kategorier

Arkiv

hits